The Musical Box: Barfotaflicka Englands första melodischlagervinnare

söndag 7 december 2014

Barfotaflicka Englands första melodischlagervinnare

SANDIE SHAW – GREATEST HITS – 1972

Golden Hour-serien gjorde nog en kulturgärning när de lyfte fram ett stort antal artister och band som haft sin storhetstid under slutet av 60-talet. Men mest känd är nog serien för att ha lyckats pressa in tokmycket musik på varje LP de gav ut, en timme,”sixty minutes of entertainment”.
Greatest Hits-skivan med Sandie Shaw är inget undantag. Golden Hour, som var en underavdelning på Pye Records, har lyckats få med hela 23 låtar på en och samma LP. Helt okej så långt, även om ljudkvaliteten inte kan bli den bästa med så många låtar. Man får mycket för pengarna. Frågan är bara vad.
Skivan täcker nämligen bara delar av Sandie Shaws skivutgivning under 60-talet. Message Understood, Long Live Love, singelhits från 1965 har givetvis fått plats. Den låt hon vann Melodischlagerfestivalen med 1967, Puppet On A String, är naturligtvis också med.

Hon gjorde det förresten utan skor på fötterna. Det var ingen tillfällighet, Sandie Shaw var lite berömd för att ofta uppträda barfota, vilket kanske blev avgörande när hon tog hem Englands första melodischlagerseger.

Hits från senare än Puppet On A String, mars 1967, saknas på skivan. Så någon komplett samling är detta definitivt inte.

Av just den anledningen är det ändå en rätt kul LP. Här finns låtar som man annars inte hittar på senare samlingsalbum med Sandie Shaw.

Nr: 1231/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar