The Musical Box: Clash och Ellen Foley

tisdag 23 december 2014

Clash och Ellen Foley

ELLEN FOLEY – SPIRIT OF S:T LOUIS – 1981

Det är inte för Meat Loafs Paradise By The Dashboard Light* som jag har en LP med Ellen Foley i samlingen. Och det är knappast för hennes mer berömda debutplatta Night Out som jag köpte Spirit Of S:t Louis 1981. Ni som har punkkoll vet naturligtvis varför.
Jo, på den tiden var Ellen Foley flickvän till Mick Jones, gitarrist i The Clash. Och när ryktena gick att han producerat och dessutom var med och spelade på den här plattan fanns det inte mycket att tveka på för min del. Om det inte varit för den saken hade Spirit Of S:t Loius aldrig hamnat i min samling.
Och jodå, hela det gamla clashgänget är med och lirar. Mick, Joe Strummer, Paul Simonon och Topper Headon. Jag gillade vad jag fick höra, delvis.

Låtar som The Shuttered Palace och Theatre Of Cruelty skulle utan tvekan kunnat vara med på ett album som Sandinista. Enda skillnaden är att det är Ellen Foley som sjunger. Och hon är ju helt okej och lite till.

Men andra låtar är inte lika roliga. Nåja, en ”nästan-clash-platta” är inte det sämsta. Man behöver kanske inte springa benen av sig för att leta reda på den, men en clashsamling utan den här LP:n är knappast fullständig.

Nr: 213/2222

* Det är Ellen Foley som sjunger i den där duetten med Meat Loaf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar