The Musical Box: En bra Hendrix-samling

lördag 6 december 2014

En bra Hendrix-samling

JIMI HENDRIX – SMASH HITS – 1969

Smash Hits är en av de allra första samlingskivorna med Hendrix. Det är fortfarande en av de bästa. Här finns nästan alla han stora hits och mest välkända låtar; Purple Haze, Fire, Hey Joe, Stone Free, Foxy Lady...det vill säga alla de låtar folk allmänhet känner till.
Bra så långt givetvis. För den som inte har Jimi Hendrix som specialintresse skulle det kunna räcka med den här LP:n. Men så enkelt är det naturligtvis inte.

Det finns nämligen ett par låtar på skivan som inte finns någon annanstans (om de inte numera finns på något annat samlingsalbum eller liknande vill säga, jag vet inte, har inte kollat, men när skivan var ny var det i alla fall så), nämligen Highway Chile och 51 st Anniversary. Låtar som Hendrix-fantasterna självklart inte kan vara utan...

Smash Hits är alltså en Hendrix-LP som därmed måste finnas i varje välsorterad hendrix-samling och givetvis bör stå på samma hyllplan som Electric Ladyland och Axis Bold As Love.

Idén med att lägga till ett par nya låtar till ett samlingsalbum och därmed få alla att köpa det är således inget nypåhittat försäljningstrix.

Nr: 1251/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar