The Musical Box: ”En svaghet för 60-talsschlager”

söndag 7 december 2014

”En svaghet för 60-talsschlager”

CILLA BLACK – YOU´RE MY WORLD – 1995

Hmm, det kan vara så att jag har en viss svaghet för schlager. Jag gillar nämligen den här CD:n och Cilla Blacks låtar. Det är visserligen ingen nyhet för mig, redan på 70-talet lyssnade jag gärna på sångerskor som Cilla, Lulu, Sandie Shaw, Sandy Posey och den där lilla fransyskan France Gall.
Flera av de där låtarna var också med i Melodischlagerfestivalerna på 60-talet. Sandie Shaw vann ju med Puppet On A String och France Gall tog hem tävlingen 1965 med den där lilla pop-pärlan Poupée de cire popupée de son.

Min favoritlåt med Cilla Black är naturligtvis You´re My World som jag en gång i tiden tyckte var så bra att jag till och med har singeln.

Den här samlings-CD:n innehåller de flesta av hennes 60-talshits, vilket är en hel del, sammanlagt 18 låtar. En gammal kompis till mig påstod att hon också spelat in Paint It Black.

Men om det bara var ett önsketänkande från hans sida, idén är ju rätt kul, eller om det verkligen var så har jag inte lyckats få bekräftat. Å andra sidan har jag inte kollat särskilt noga.

På den här CD:n, som har undertiteln ”Her Greatest Hits” finns den i alla fall inte med.

Cilla Black var en av få kvinnliga popsångerskor från Liverpool som slog igenom. Rockhistorien säger att hon brukade jobba i entrén på The Cavern när Beatles spelades där och blev upptäckt när hon fick chansen att provsjunga för Brian Epstein.

Nr: 170/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar