The Musical Box: Bob Seger i motvind

söndag 15 mars 2015

Bob Seger i motvind

Temahelg - Skivor jag aldrig borde köpt

BOB SEGER & THE SILVER BULLET BAND – AGAINST THE WIND – 1980

Jo, jag har skivor med Bob Seger & the Silver Bullet Band. Flera, för att vara lite mer noga. Bob Seger är ju en sån där hjälte som man bara kan älska om man är en bit över 50, kör guldlackerad Honda motorcykel med sidovagn, har ring i örat (gärna flera), hårpiska och är allmänt tondöv, sägs det.
Man får trösta sig med att det där nog mest gäller de skivor Bob Seger gav ut på 80-talet och framåt. De lite äldre LP-skivorna är bättre.

Against The Wind är inte nån av hans bästa, men troligtvis den sista man kan kalla ”rätt hyfsad”. Jag köpte den faktiskt för dyra pengar när den var ny. På gamla hederliga Musikhallen på Västra Storgatan i Jönköping. Den butiken är borta sen väldigt många år.

Against The Wind står däremot kvar. Jag vet egentligen inte varför. För det Bob Seger gör på skivan imponerar inte på mej. Inte nu för tiden.

Då, 1980, vill jag komma ihåg att låtar som rockiga Horizontal Bop, powerballaden You´ll Accomp´ny Me och titelspåret Against The Wind, som går i precis samma stil, var rätt bra.

Jag kommer också ihåg att jag var rätt ensam om att tycka det. Men nu för tiden har jag tydligen fått en massa nya ”kompisar” med MC som tycker som jag gjorde då...

Nr: borttagen ur samlingen, säljes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar