The Musical Box: Paul Jones hamnade fel

söndag 15 mars 2015

Paul Jones hamnade fel

Temahelg - Skivor jag aldrig borde köpt

PAUL JONES – MY WAY - 1966

LP:n My Way måste ha blivit en besvikelse för de Manfred Mann-fans som hade Paul Jones som sin favorit. Den 1966 från bandet kickade sångaren hamnade så fel det bara kunde bli i sin solodebut.
I stället för att göra det han kunde bäst, sjunga soul och blues gav han sig in i den lätta underhållningsbranschen och liknar här mer Engelbert Humperdinck än den mångfacetterade och karismatiske sångare han egentligen var.

Kanske hängde det på att hans avhopp (eller om han blev utslängd) kom helt utan förvarning. Man kan misstänka att han och skivbolaget ville ha ut det här albumet fort för att visa att Paul Jones var att räkna med även utan Manfred Mann.
Inte för att skivan är slarvigt eller tekniskt sett dåligt gjort, inte alls. Men kanske var själva idén att ta efter Tom Jones och andra schlagersångare sett så här i efterhand inte så lyckad.

Och det säger jag trots att Paul Jones är en av mina absoluta favoriter när det gäller brittisk 60-talspop. Och trots att jag i början på 80-talet följde Paul Jones och Blues Band* på nästan hela deras turné genom södra och västra Sverige.

Nr: 1969/2222

* Paul Jones drog igång Blues Band i slutet av 70-talet tillsammans med bland annat gitarristen Dave Kelly. Bandet var en kort tid omåttligt stora i Sverige med album som Official Bootleg Album och Ready.

1 kommentar:

  1. Har denna skiva. Har aldrig ångrat köpet. Mig veterligen slutade Paul självmant för en solokarriär som till en början blev en succé men som planade ut rätt snart utom i Sverige där han var megastor i många år.

    SvaraRadera