The Musical Box: Pondus av Lynyrd Skynyrd

torsdag 5 mars 2015

Pondus av Lynyrd Skynyrd

LYNYRD SKYNYRD – 1991 – 1991

Det här var väl den LP alla gamla sydstatsrockare drömde om, Lynyrd Skynyrds återuppståndelse efter flygplanskraschen 1977. 1991 är dock inget övertygande southern rock-album, men det visade att bandet fortfarande var i livet.
Lynyrd Skynyrd var så klart ändå ett ruskigt starkt band som kunde riva av både stenhårda rockers och känslosamma ballader även utan Ronnie van Zant. På så sätt är 1991 ett bra rockalbum. Förmodligen var det också nödvändigt.

Redan fyra år tidigare hade nya Lynyrd Skynyrd gett sig ut på en omtalad turné och det var nog så att fansen nästan krävde ett nytt studioalbum också.

Men längre än till övertygande kom inte nya Lynyrd Skynyrd. 1991 blev aldrig den där förlösande comebacken.

I bästa fall kan man påstå att skivan innehåller en rad hyfsade southern rock-låtar. Men i närheten av album som debutplattan från 1973, Second Helping och Street Survivors kom 1991 inte.

Det visade dock att bandet, trots allt elände, fortfarande hade kvar mycket av sin styrka och självklara pondus.
1977 kraschade Lynyrd Skynyrds flygplan och flera av bandets medlemmar dog, bland annat bandets obestridde ledare Ronnie van Zant. Det var då tillfälligt slutet för ett av amerikanska sydstaternas största band.

Ingen trodde väl att bandet skulle komma tillbaka. Men 1987 stod Lynyrd Skynyrd på scenen igen, nu med lillebror Johnny van Zant som sångare i stället för storebror Ronnie. 1991 är första studioalbumet med nya Lynyrd Skynyrd.

Nr: 1329/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar