The Musical Box: Svart och deprimerande av Thin Lizzy

söndag 8 mars 2015

Svart och deprimerande av Thin Lizzy

THIN LIZZY – BAD REPUTATION – 1977

Bra hårdrockplatta det här! Men lite för deprimerande och svart. Phil Lynotts drogproblem blev värre och värre för varje LP Lizzy gjorde. Det börjar ge avtryck på allvar här. Däremot är Bad Reputation ett känslomässigt laddat album.
Saken blev inte bättre av att en av bandets gitarrister skadade ena handen i ett barslagsmål och av den anledningen missade stora delar av inspelningen. Kanske är det därför nästan alla de där fräcka riffen är som bortblåsta.
Men 1977 var Thin Lizzy ännu ett så stabilt band att de gjorde bra plattor nästan oavsett vad som skedde. Därför är Bad Reputation ett självsäkert hårdrockalbum. Det finns egentligen inte en enda dålig låt på skivan. Även om det inte heller finns någon riktigt minnesvärd sak heller.

Min favorit är monotona sluggerrockern Opium Trail. Sen tycker jag Dancing In The Moonlight är helt okej, den lättar upp stämningen.

Lite reggaetakter och en föraning om vad Lynott skulle hitta på några år senare på sitt soloalbum Solo In Soho.

Bad Reputation är inte den Lizzy-LP man ska börja med. Då är det bättre med Johnny The Fox eller Jailbreak. Det är roligare skivor.

Nr: 412/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar