The Musical Box: Det luktar lite unket

söndag 15 mars 2015

Det luktar lite unket

Temahelg - Skivor jag aldrig borde köpt

QUEEN – MADE IN HEAVEN – 1995

Made In Heaven blev inte den där grandiosa och storartade avslutningen för Freddie Mercury som jag trodde det skulle bli. Visst var det en bra skiva, och trots allt kanske en värdig final för en av rockvärldens största sångröster. Men jag är inte direkt nöjd, det luktar lite unket.
Så här tycker jag: Visserligen var fem av låtarna aldrig utgivna tidigare, It´s A Beautiful Day, Let Me Live, Mother Love, You Don´t Fool Me och A Winter´s Tale. Ett par av dem är bra, eller till och med väldigt bra. Let Me Live är den bästa.

Mother Love är förresten den allra sista låt Freddie Mercury någonsin spelade in. Den är dock inte särskilt spännande, utan tvärtom deprimerande, av flera skäl.
Men sen blir jag tveksam. Det är gammal skåpmat, om än remixade och omgjorda. Visst är det är bra gjorda grejer. Men att släppa en skiva med låtar som getts ut tidigare, om än i andra versioner, känns inte riktigt ärligt.

Ett par låtar från Mercurys soloplatta, mr Bad Guy, nån singelbaksida och ett par låtar från Taylors och Mays soloplattor fyller ut.

Nr: 159/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar