The Musical Box: Aerosmith i andra andningen

söndag 16 september 2012

Aerosmith i andra andningen

Impulsköp på bensinmackar – Del 9

Nu ska en skiva med Aerosmith avhandlas. Ett av alla de band som en gång i tiden var ruggigt bra och sen fortsatt av bara farten och gjort en skiva till, och en till, och en till, och jag har bara fortsatt köpa dem...

AEROSMITH – JUST PUSH PLAY – 2001

Det här påstås vara en ganska bra Aerosmith-skiva för att vara av senare datum. Men då tror jag folk i allmänhet jämför med Nine Lives, som indirekt blev orsaken till att Tyler och Perry gjorde den här. De insåg nämligen att de kunde bättre än så...
För min del tycker jag inte den ger några större rysningar. Det är till och med så att jag börjar tycka Get A Grip är skitbra...när jag jämför.

I slutet av 90-talet var i vilket fall som helst Aerosmith inne i en andra, möjligtvis tredje eller fjärde, andning, som var ganska rosslig av ansträngningen att försöka göra något vettigt. På den här skivan fick de ta hjälp av proffs*. Och det blev ganska bra.

Jag kan faktiskt tycka att Just Push Play ändå blev en liten revansch. Ljudet på skivan är nämligen väldigt bra jämfört med stökiga och något ofokuserade Nine Lives.

Däremot lider den av ett annat problem som också var uppenbart på föregångaren. Låtmaterialet är inte tillräckligt starkt.

Nr: 41/cd

* Tyler och Perry fick hjälp med produktionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar