The Musical Box: New Birth på gränsen

lördag 8 september 2012

New Birth på gränsen

NEW BIRTH – COMIN´ FROM ALL ENDS - 1974

Ibland är gränsen mellan funk och disco hårfin. New Birth balanserar på den linjen, men är nog mer funk än disco ändå. 
Mest på grund av en elak keyboard i bakgrunden och som på sina ställen får en väldigt framträdande roll. Sånt där som tillfälligt retar nervändar och får okända kopplingar i hjärnan att spritta till.
Nu är väl inte New Births album Comin´ From All Ends en skiva jag spelar allt för ofta. Det krävs en viss slö sinnesstämning för att jag ska orka med deras lite för softade rytmer och soulpopsinspirerade discofunk.

Men när det inträffar är detta en helt okej platta att lyssna på. Lite avkopplande, men ändå känner man att det finns kraft bakom. Det låter ungefär som Rare Earth under samma tid, om nån nu kan påminna sig skivor som Midnight Lady och Band Together...som i och för sig inte hör till de starkaste sakerna.

För tyvärr får den där urkraften New Birth helt uppenbart besitter alldeles för lite utrymme, man kan bara ana vad som egentligen finns där.

New Birth kan väl sägas hade sin storhetstid under början och mitten av 70-talet, då spottade de ur sig en lång rad album. Comin´ From All Ends räknas enligt experterna tydligen inte till deras bättre.

För min del är den lite på gränsen. Inte så dålig att jag vill göra mig av med den, men knappast en skiva jag skulle kunna rekommendera andra att skaffa...

Nr: 1305/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar