The Musical Box: Flying Burrito Brothers upprör ingen

söndag 23 september 2012

Flying Burrito Brothers upprör ingen

FLYING BURRITO BROTHERS – AIRBORNE - 1975

Det är skillnad på folk och folk. Jag såg en bild på Doobie Brothers från 1975 där de stiger på sitt eget jetplan. Det var på den tiden de var inne, nu för tiden får de väl cykla...

Flying Burrito Brothers däremot hoppar in i ett enmotorigt litet flygplan på omslaget till sitt album Airborne. De blev aldrig lika stora som kusinerna i Doobies och 1975 hade de sin storhetstid bakom sig.
Musikaliskt ska man nog inte jämföra Flying Burrito Brothers med Doobie Brothers. De ligger betydligt närmare band som Eagles och Poco. Lätt och luftig västkustpop som inte upprör någon alls. Trevligt och snällt och lite country.

Men det är nog inte för sin musik burritobröderna blivit mest kända. Det är i stället för att ha ”fostrat” musiker som Gram Parsons och Chris Hillman.

Parsons kallas ofta ”The father of country-rock” och spelade sen med fan och alla (Dylan inkluderad) och Chris Hillman lirade ju (bland annat) i Byrds.

Ingen av de båda fanns med när Airborne spelades in 1976. Bara ett par av originalmedlemmarna fanns kvar.

Och ska man vara ärlig är den här skivan inget att bli upprörd över. Det finns inga låtar man direkt kan hänga upp sig på. Men det finns heller ingenting att bli irriterad över.

Det roligaste är kanske att Stevie Wonder är med som gästartist när bandet gör hans låt She´s a Sailor.

Nr: xxx/2222 (skivan har nu rensats ut från samlingen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar