The Musical Box: Nytt grepp, nya vyer, ny känsla

söndag 2 september 2012

Nytt grepp, nya vyer, ny känsla

Vi fortsätter spela rock and roll – Del 5
Little Feat gjorde i 15 år album med Lowell Georges spöke hängande över axeln. Men 1995 togs ett helt nytt grepp.

LITTLE FEAT – AIN´T HAD ENOUGH FUN - 1995

Efter Lowell Georges död 1979 spelade Little Feat in en lång rad album med sångare som försökte imitera hans röst, med blandat resultat.

När bandet 1995 kom tillbaka efter ett fyra år långt uppehöll vände de på hela grejen...och anlitade en kvinnlig sångerska, Shaun Murphy, som definitivt inte kunde härma Lowell George. Resultatet blev oväntat bra. Det blev ett nytt och ganska spännande Little Feat.
Jag tycker de gjorde helt rätt, även om skivan Ain´t Had Enough Fun inte är bland det bästa Little Feat gjort. Det var ändå ett nytt grepp, nya vyer, ny känsla.

Att det sen är samma, om inte mer, New Orleansjazz och sydstatsrockskänsla över den här skivan som de tidigare tänker man inte på. Ain´t Had Enough Fun visade att Little Feat inte längre levde i skuggan av Lowell George, utan stod på egna ben...efter över 15 år...

Skivan inköptes när den precis hade packats upp inne hos Göran på Musikgränden. Det var efter en nästan lyrisk utläggning om Little Feats nya stil som han lyckades sälja den till mig. Jag tycker fortfarande det var ett rätt bra köp!

Nr: 139/cd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar