The Musical Box: Öl, jeansväst och cowboyhatt

torsdag 20 september 2012

Öl, jeansväst och cowboyhatt

OMAR & THE HOWLERS – WALL OF PRIDE - 1988

Det sägs att Omar Kent Dykes är en trevlig kille, som nöjer sig med att göra sitt jobb och trivs med det. Bilden av Omar & The Howlers är dock en annan. En skittuff texasrocker, med boots, skägg och definitivt ser det ut som han har kopplingar till den undre världen.
The Howlers musik ger heller inte något annat intryck. Stenhård, ruffig bluesrock med rejält gung. Omar & The Howlers håller till i samma kvarter som 70-talets ZZ Top, George Thorogood & The Destroyers och säkert många andra också.

Svettig och stånkande bluesrock som passar bäst ihop med en back öl, den gamla utslitna jeansvästen och cowboyhatten.

Wall Of Pride och låten Rattlesnake Shake var en av de första låtar med Omar & The Howlers som nådde mig. Året var 1988. För Omar Kent Dykes handlade det dock inte om någon debutplatta, detta var hans fjärde fullängdare.
Det var med andra ord ett vältrimmat och rutinerat band som uppenbarade sig. Omar var nog ett par klasser bättre än George Thorogood och en och annan drömde sig säkert tillbaka till ZZ Top-album som Tres Hombres och Fandango.

Rattlesnake Shake spelades rätt vildsint på festerna under de där åren, om jag inte minns fel.

Men nu för tiden har Omar & The Howlers-hysterin gått över. Wall Of Pride spelar jag väldigt sällan. Skivan är fortfarande rolig, men det kan bli lite tjatigt...oavsett om Omar är en skurk eller väldigt trevlig kille.

Nr: 777/2222

2 kommentarer:

 1. Pål Hilmar Sollie20 september 2012 12:30

  Hej och takk för en jättabra blogg. Oppdaget den i går, och har nu läst många innlegg. Jag minnas omar och gänget veldig godt. Oppdaget dem gjennom Rainmakers som var store her i Norge, men inte så kända i Sverige, tror jag. Tok fram skivan igjen efter å ha lest om den her. Tycker fortsatt at "Rattlesnake Shake" er skitbra!

  SvaraRadera
 2. Kul att du hittat hit!
  Nej, Rainmakers har jag inte hört talas om, men ska hålla utkik.
  ...och Rattlesnake Shake är så klart kanonbra nu för tiden också!

  SvaraRadera